latinica  ћирилица
24/08/2016 |  17:45 ⇒ 25/08/2016 | 07:58 | Autor: sputniknews.com

Јedna osoba poginula, 14 ranjeno na Američkom univerzitetu u Kabulu

Јedan student je poginuo, a 14 osoba je ranjeno u napadu na Američki univerzitet Avganistana u Kabulu, prenio je „Rojters“ pozivajući se na izvore u bolnici u Kabulu.
Napad u Kabulu - Foto: AP
Napad u KabuluFoto: AP

Agencija „Rojters“ ranije je saopštila da su naoružani napadači upali u Američki univerzitet Avganistana u Kabulu i u zgradi je počela pucnjava.

Prema podacima televizije TOLO Njuz, prije nego što su upali u zgradu, napadači su aktivirali eksploziv.

„Suočeni smo sa napadom u Američkom univerzitetu. Specijalne snage dolaze na mjesto napada“, izjavio je predstavnik službe za brzo reagovanje lokalnom reporteru Bilalu Sarvariju.

„Nekoliko naoružanih ljudi napalo je Američki univerzitet u Kabulu i postoje izvještaji o pucnjavi i eksplozijama. Oni se nalaze unutar kampusa, a tamo su zarobljeni strani profesori i stotine studenata“, izjavio je za agenciju „Rojters“ zvaničnik avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svjedoci napada naveli su da su neki studenti uspjeli na vrijeme da izađu iz kampusa čim su čuli eksploziju, dok su drugi zaključani u svojim učionicama.

STEЈT DEPARTMENT OSUDIO NAPAD U KABULU

Stejt department osudio je napad na Američki univerzitet u Kabulu, nazivajiću to udarom na budućnost Avganistana.

Portparol Stejt departmenta Elizabet Trudo izjavila je da američka Ambasada nastoji da pronađe osoblje i pomogne državljanima SAD ugroženim u napadu.

Nepoznati napadači upali su danas u Američki univerzitet u Kabulu i zvaničnici navode da je u kampusu ubijena najmanje jedna, 12 osoba ranjeno.

Zvaničnik avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da u napadu učestvuje više osoba od kojih nekoliko nosi prsluke sa eksplozivom.