latinica  ћирилица
24/08/2016 |  19:08 | Autor: B92

Katai: Plasman u Rusiju lijek za sve rane

Aleksandar Katai smatra da bi plasman reprezentacije Srbije na Svjetsko prvenstvo 2018. godine mogao da bude lek za sve rane srpskog fudbala.
Aleksandar Katai (Foto: crvenazvezdafk.com) -
Aleksandar Katai (Foto: crvenazvezdafk.com)

Katai je jedno od novih imena na spisku selektora Slavoljuba Muslina, za meč sa Republikom Irskom 5. septembra u Beogradu.

"Mislim da može da bude lijek, iskreno. Pred nama je novi početak, uvjeren sam da imamo kvalitet, a odlazak u Rusiju vratio bi vjeru u fudbal i imao pozitivnog uticaja na mnoge stvari", rekao je Katai.

Srbija nije učestvovala na nekom velikom takmičenju od Mundijala 2010. godine u Јužnoj Africi.

"U prošlosti je bilo stvari koje želimo svi da zaboravimo ili arhiviramo, a sada je važno da ostanemo pozitivni i gledamo u budućnost. Svi želimo isto, očekujemo isto, a to je povratak na veliku scenu i odlazak Srbije u Rusiju", rekao je plejmejker Zvezde.

U Grupi D osim Srbije i Irske nadmeću se još Austrija, Vels, Moldavija i Gruzija, pobjednik će direktno u Rusiju, drugi u baraž.

"Austriju, Vels i Irsku gledali smo i na minulom Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dovoljno da se uvjerimo da nikome neće biti lako. Sa svima možemo da igramo i sami smo gospodari svoje sudbine", rekao je Katai.

Katai je jedini reprezentativac iz Superlige na spisku selektora Muslina, a poziv ga je obradovao.

"Iskreno, jeste, ali zato me i više obradovao. I ne krijem da mi mnogo znači. Svaki poziv u nacionalni tim je privilegija za svakog igrača", zaključio je kapiten Zvezde.