latinica  ћирилица
25/08/2016 |  08:48 ⇒ 13:44 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o stanju u oblasti prerađivačke industrije

Vlada Republike Srpske danas će razmatrati Informacije o stanju u oblasti prerađivačke industrije za prvih šest mjeseci 2016. godine.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje Informacije u vezi pokretne imovine ranijeg privrednog društva Industrija konfekcije “NOVOTEX“ a.d. Trebinje i Prijedlogom odluke o prenosu prava svojine nad dijelom pokretne imovine ranijeg privrednog društva Industrija konfekcije “NOVOTEX“ a.d. Trebinje, na humanitarnu organizaciju "Crveni krst Republike Srpske".

Vlada će razmatrati i Informacije o izvještaju Misije stručne procjene Evropske Unije u BiH po pitanju slobode izražavanja iz aprila 2016. godine, kao i informacije o inicijativi Ambasade Republike Francuske u BiH za finansijsku podršku projektu “Јahorina Resort Development Project Preparation“, u sklopu priprema za organizaciju Evropskih omladinskih olimpijskih igara 2019.

Ministri bi danas trebalo da razmatraju Informacije o incijativi Koncesionara "GB Immo" d.o.o. Banja Luka za zaključivanje Aneksa 1 na Ugovor o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta na području planine Klekovača radi izgradnje Turističkog centra "Klekovača", broj 14-01-3813/13, od 12.09.2013. godine.

Na dnevnom redu je i razmatranje Informacije o projektu “Izgradnja i rekonstrukcija ЈZU bolnica Istočno Sarajevo“, sa Prijedlogom zaključka, kao i razmatranje Informacije o potrebi rješavanja pitanja statusa Udruženja građana Banjalučka filharmonija.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću najavljeno je da bi Vlada trebalo da razmatra Informacije o potrebnim aktivnostima za unapređivanje kvaliteta rada Republičkog pedagoškog zavoda i Zavoda za obrazovanje odraslih kroz reorganizaciju.

Sjednica Vlade zakazana je za 10 časova, a nakon sjednice biće izdato saopštenje.