latinica  ћирилица
25/08/2016 |  09:02 ⇒ 09:18 | Autor: sputniknews.com

Putin podigao čitavu vojsku u stanje borbene gotovosti

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je, po odluci vrhovnog komandanta zemlje Vladimira Putina, novu iznenadnu provjeru borbene gotovosti Oružanih snaga koja će zahvatiti Јužni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Sjevernu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage, saopštio je general Sergej Šojgu.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Sergey Guneev) -
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Sergey Guneev)

- Danas će u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije početi još jedna u nizu iznenadna provjera. Vojske Јužnog, dijela snaga Zapadnog i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Sjeverne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i Vazdušno-desantnih saga od 7.00 po moskovskom vremenu provjeriće borbenu gotovost - objavio je Sergej Šojgu na sjednici sa rukovodećim kadrom.

Provjera će trajati od 25 do 31. avgusta. Paralelno, prema riječima Šojgu, u Јužnom vojnom okrugu je već u toku aktivna priprema strateških vojnih vježbi "Kavkaz-2016". Već je održan kompleks komandno-štabnih treninga.

- Organi vojne uprave, vojnih jedinica i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tokom 12 specijalnih vježbi izvršavali zadatke blagovremenog raspoređivanja trupa - rekao je Šojgu i naložio da se informišu vojni atašei stranih država o početku iznenadne provjere borbene gotovosti vojske.