latinica  ћирилица
25/08/2016 |  13:05 ⇒ 14:19 | Autor: SRNA

Istočna alternativa- Kampanja podrške održavanju referenduma

Udruženje građana Istočna alternativa Republike Srpske danas kreće u ozbiljnu kampanju pružanja podrške održavanju najavljenog referenduma o Danu Republike, što je osnovno demokratsko pravo svakog naroda pa i srpskog u BiH, rekao je predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović.
Udruženje građana "Istočna alternativa" - Foto: SRNA
Udruženje građana "Istočna alternativa"Foto: SRNA

Pavlović je izrazio očekivanje da ovo neće biti i posljednji referendum u Srpskoj, nego prvi u nizu izjašnjavanje srpskog naroda i drugih građana o mnogim nametnutim zakonima i odlukama u BiH koje se kose sa definisanim ovlaštenjima entiteta Dejtonskim sporazumom i koje treba poništiti i proglasiti nevažećim.

On je na konferenciji za novinare rekao da se referendumom želi ojačati pozicija Republike Srpske.

- Želimo da pošaljemo jasnu poruku međunarodnoj zajednici i muslimanskom, odnosno bošnjačkim političkim liderima da je Republika Srpska za srpski narod država za koju se vrijedi boriti svim demokratskim, pravnim i drugim sredstvima koji omogućavaju njen opstanak jer je to jedina garancija za slobodu srpskog naroda u BiH - istakao je Pavlović.

Na konferenciji za novinare najavljeno da iduće sedmice Istočna alternativa kreće u kampanju lijepljenjem plakata, a zatim i drugim načinima podrške održavanju i referenduma i ukazivanju na njegov značaj za budućnost srpskog naroda na prostorima zapadno od Drine.

- Kampanju lijepljenja plakata i podrške referendumu, odnosno 9. januaru - Danu Republike Srpske i njenim institucijama počinjemo iz Srebrenice i Brčkog gdje su Srbi najugroženiji i gdje im se uskraćuju mnoga prava - rekao je Pavlović.

On je poručio bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da je za srpski narod Republika Srpska iznad svega, u njoj ima mjesta za sve dobronamjerne, "a oni koji je ne vole neka drže ruke dalje od srpskog naroda jer koji ovaj narod ne vole ne moraju sa njim da žive u istoj državi".