latinica  ћирилица
25/08/2016 |  13:20 | Autor: SRNA

Predsjednik Srpske donirao novac za slijepu i slabovidu djecu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uplatiće 6.000 KM pomoći za šestoro djece - članova Međuopštinskog saveza slijepih i slabovidih lica Trebinje-Ljubinje, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Republike.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

Sekretar Saveza Čedomil Mucović kaže da su ga kontaktirali nadležni iz kabineta predsjednika Srpske i obavijestili da će donirati određena sredstva za svih šestoro školaraca sa područja Trebinja i Ljubinja, kojima je zbog teškog materijalnog stanja potrebna pomoć u nabavci odjeće, obuće i specijalnog školskog pribora i udžbenika za narednu školsku godinu.

On je izrazio veliku zahvalnost predsjedniku Dodiku što je imao sluha za ovu populaciju.

"Prijatno smo svi iznenađeni ovim gestom, ali i ukupnim odzivom akciji", rekao je Mucović i dodao da će sredstva biti direktno uplaćena na račun roditelja djece i omladine do 25 godina koja prolazi određenu edukaciju.

Mucović je zahvalio svim pojedincima, udruženjima i kolektivima koji žele da pomognu i koji su podržali akciju.

Akcija će trajati do 25. septembra, a sredstva se mogu uplatiti na žiro račun kod NLB banke ad Banjaluka broj: 562-008-00002160-25, uz svrhu doznake "Pomoć slijepoj i slabovidoj djeci" i u kafe-poslastičarnici Saveza slijepih u Trebinju, gdje će donatori dobiti odgovarajuću priznanicu o doniranim sredstvima.