latinica  ћирилица
25/08/2016 |  14:21 ⇒ 14:34 | Autor: SRNA

Kasipović: Vlada će ponovo inicirati razgovore

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Banjaluci da je realan problem to što se, nažalost, nije uspjelo doći do usaglašenog teksta opšteg kolektivnog ugovora u Srpskoj i najavio da će Vlada ponovo inicirati razgovore sa socijalnim partnerima s ciljem pronalaska najboljih rješenja.
Anton Kasipović - Foto: RTRS
Anton KasipovićFoto: RTRS

- To ujedno predstavlja realnu ozbiljnu obavezu i posao za naredni period. Vlada Republike Srpske će ponovo inicirati razgovore i neće štediti vrijeme, energiju i strpljenje da sa našim socijalnim partnerima tražimo najbolja rješenja - naglasio je Kasipović, koji je prisustvovao danas sjednici Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske.

On je rekao novinarima da je zaključivanjem pojedinih granskih kolektivnih ugovora završen samo jedan dio posla, ističući da ostaje ogroman važan posao u realnom sektoru u okviru javnih preduzeća da se dođe do dogovora za rad i zaštitu prava zaposlenih.

- Uvjeren sam da ćemo imati dovoljno ozbiljnosti i odgovornosti u okviru sva tri socijalna partnera da vrlo brzo sjednemo za sto i nastavimo razgovore. Vlada Srpske neće čekati pozive, već će inicirati razgovore - poručio je Kasipović.