latinica  ћирилица
25/08/2016 |  15:34 ⇒ 16:03 | Autor: SRNA

Šamac: Skromni novčani pokloni djeci sa KiM

Rukovodstvo opštine Šamac danas je u zgradi Opštinske uprave uručilo skromne novčane poklone za 53 učenika sa Kosova i Metohije iz mjesta Lipljan, koji su u sedmodnevnom boravku u Šamcu.
Šamac: Prijem za djecu sa KiM - Foto: SRNA
Šamac: Prijem za djecu sa KiMFoto: SRNA

Zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić istakao je da je prije dvije i po godine bio u delegaciji Republike Srpske na Kosovu i Metohiji i vidio život srpskih porodica u južnom dijelu Kosova.

"Želim da se prijatno osjećaju i osjete slobodu u Srpskoj", kaže Nikolić dodajući da će se ova druženja nastaviti.

Nastavnici djece sa Kosova uručili su zahvalnice za gostoprimstvo svim porodicama koje su primile učenike na sedmodnevni boravak.

Predsjednik Opštinskog odbora za saradnju sa Srbima sa Kosova iz Šamca Lazar Blagojević podsjetio je da su juče bili na prijemu u Banjaluci kod predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Milan Simić iz Gornje Gušterice u opštini Lipljan kod Gračanice zahvalio se porodicama koje su ugostile učenike i istakao zadovoljstvo druženjem koje žele da bude nastavljeno.

"Ovde su svi mnogo slobodniji, a mi smo tamo malo izolovani zbog Albanaca", kaže Simić.

Projekat "Spojimo djecu sa Kosmeta i iz Republike Srpske", koji organizuje Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, traje pet godina, a opština Šamac je u ovu akciju uključena već tri godine.

U Republiku Srpsku je stiglo oko 500 učenika sa Kosova i Metohije, koji će do subote, 27. avgusta, boraviti u 10 gradova i opština.