latinica  ћирилица
25/08/2016 |  16:06 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

U Zvorniku otvoren pogon preduzeća "Keso promet", posao za 100 radnika (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović otvorili su u Karakaju kod Zvornika proizvodni pogon "Žitopromet" u koji je uloženo oko osam miliona KM, a koji je sastavu preduzeća "Keso promet".
Otvaranje proizvodnih pogona "Keso promet" - Foto: SRNA
Otvaranje proizvodnih pogona "Keso promet"Foto: SRNA

Direktor preduzeća "Keso promet" Petko Јokić rekao je da je to preduzeće kupilo zvornički "Žitopromet" u stečaju, koje se bavilo proizvodnjom i prodajom mlinsko-pekarskih proizvoda.

On je istakao da je "Keso promet" odlučio da pogon "Žitoprometa" kompletno rekonstruiše i opremi novom tehnološkom opremom prihvatljivom za rad, te da je zaposleno 100 radnika.

"Kupljen je potpuno nov mlin kapaciteta 150 tona na 24 sata, za koji se slobodno može reći da je najsavremeniji u okruženju", rekao je Јokić.

U sastavu "Žitoprometa" nalazi se pekara i svi prateći pogoni u pekarstvu, te mješalica stočne hrane i skladište žitarica od 15 tona.

Јokić je dodao da će u okviru ovog preduzeća vršiti proizvodnju gljiva na 1.500 metara kvadratnih, tu će biti pogon konditorskih proizvoda koji je u izgradnji, kao i potpuno opremljena nova laboratorija za sav program ovog preduzeća.

NIЈE SE ODUSTALO OD PRODAЈE RŽR "LjUBIЈE", GLEDA SE ŠTA ЈE NAЈBOLjE ZA SRPSKU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se nije odustalo od prodaje Rudnika željezne rude  "Ljubija", već da su u toku procedure i gleda se šta je najbolje za Srpsku.

"Mi sada moramo da vidimo šta je najbolje za Republiku Srpsku, ne samo da dobije novac, već i da očuva radna mjesta i značaj takve vrste proizvodnje u regionu", rekao je Dodik u Zvorniku.

On je naveo da postoje dva zainteresovana subjekta, jedan koji je već prisutan u jednom dijelu imovine, i drugi koji od početka želi da uđe u taj posao.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prodaji svojih akcija u RŽR-u "Ljubija", ali je ta odluka u dva navrata /početkom 2014. i ove godine/ povučena sa dnevnog reda Narodne skupštine Republike Srpske.

Za kupovinu državnog kapitala u RŽR "Ljubija" zainteresovani su "Arselor Mital" i "Izraeli investment grup" i oba ponuđača su do 1. jula dostavila Vladi Republike Srpske nove ponude.

Izvor: RTRS/SRNA