latinica  ћирилица
25/08/2016 |  22:49 | Autor: SRNA

Savez za Gradišku: Podrška kandidatu za načelnika Zoranu Latinoviću

U Gradišci je večeras održana konvencija Saveza za Gradišku na kojoj je potpisan koalicioni sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Zoranu Latinoviću na predstojećim lokalnim izborima.
Koalicija za Gradišku - Foto: SRNA
Koalicija za GradiškuFoto: SRNA

Konvenciji u Kulturnom centru prisustvovali su predsjedink SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Branislav Borenović, stranke Napredna Srpska Adam Šukalo, zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Јandrić i 500 članova i simpatizera ovih stranaka.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da Latinovića podržavaju stanovnici Gradiške jer ima rezultate i istakao da je SDS ponosan što ima takve kandidate.

"Naša snaga na ovim izborima je upravo u snazi naših kandidata koji su pokazali da imaju rezultate, da nisu kriminalizovani i da uvažavaju potrebe naroda", naglasio je Bosić i dodao da je ubijeđen u novu pobjedu Zorana Latinovića.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Gradiška opština koja najbolje pokazuje kako treba sarađivati i praviti rezultate za svoju lokalnu zajednicu i građane, te istakao da je podrška koja je na konvenciji data Zoranu Latinoviću dokaz da će ubjedljivo pobijediti na izborima.

"Za mene kao predsjedika PDP-a velika je čast da imamo takvu opštinu, u kojoj postoji uzajamna saradnja i razumijevanje koalicionih partnera", naglasio je Borenović.

Zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Јandrić rekao je da su za Savez za promjene, uz Banjaluku i Bijeljinu, najznačajniji lokalni izbori u Gradišci, posebno zbog problema u funkcionisanju ove opštine u posljednje dvije godine, gdje se, kako je naveo, pokazalo da pravna država ne funkcioniše.

Predsjednik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo naveo je da je osnovna poruka ovog skupa da Gradišku ne daju onima koji su je doveli u situaciju da i u ovom mandatu mora da vraća dugove i da ne može da snagu usmjeri u infrastukturu i ostale predispozicije koje treba da obezbijede nova radna mjesta.

"Pokušaj pravljenja nove skupštinske većine u jednom momentu uspio je da uspori razvoj Gradiške, ali nije usporio našu energiju da nikad više ne dozvolimo da u Gradišci vladaju oni koji slušaju svoje partijske šefove", rekao je Šukalo.

Kandidat Saveza za Gradišku za načelnika opštine Zoran Latinović zahvalio je strankama za podršku, navodeći da političke stranke Saveza za Gradišku imaju potencijal da na izborima obezbijede stabilnu skupštinsku većinu i tako mu daju snažnu podršku u predstojećem mandatu.

"Na osnovu rezultata koje smo postigli i gledajući situaciju u opštini koju smo zatekli 2012. godine zaslužujemo pobjedu na predstojećim izborima. Opština je bila u velikim kreditnim zaduženjima, toplana i komunalna preduzeća u teškoj situaciji, ali upornim radom uspjeli smo to da riješimo. Do kraja mandata od zatečenih 48 vratićemo više od 17 miliona KM kreditnih zaduženja, rekonstruisali smo toplanu i obezbijedili razvoj infrastukture, putne mreže, vodovoda i kanalizacije", naveo je Latinović.

On je dodao da će svi do sada relizovani projekti biti dobar oslonac da upornim radom u narednom mandatu Gradiška dođe u red najbogatijih opština u Republici Srpskoj.

Koalicioni sporazum potpisali su predsjednici opštinskih odbora SDS-a Đorđe Krčmar, stranke Napredna Srpska Goran Đorđić, NDP-a Boban Mandić i predsjednik Izbornog štaba PDP-a Goran Bjelić.