latinica  ћирилица
26/08/2016 |  07:18 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

Čubrilović i Cvijanovićeva o dinamici rada NSRS (FOTO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa predsjednicom Vlade Srpske Željkom Cvijanović o dinamici rada u toku jesenjeg zasjedanja i pripremama za održavanje sljedeće redovne sjednice NSRS.
Sastanak Nedeljka Čubrilovića i Željke Cvijanović u NSRS - Foto: RTRS
Sastanak Nedeljka Čubrilovića i Željke Cvijanović u NSRSFoto: RTRS

Konstatovano je da je Vlada Srpske pripremila i dostavila materijal za zakazivanje 14. sjednice Narodne skupštine čije održavanje se očekuje početkom oktobra 2016. godine, a sjednica Kolegijuma biće održana u toku septembra.

Zaključeno je da je Narodna skupština, kao najefikasniji parlament u Bosni i Hercegovini, u prva dva kvartala ove godine usvojila 46 zakona, što iznosi nešto manje od 50 odsto u odnosu na godišnji plan.

Članovi Predsjedništva Narodne skupštine i predstavnici Vlade usaglasili su dinamiku rada jesenjeg zasjedanja tako da, do kraja godine, Program rada bude u potpunosti realizovan.

Sastanku su prisustvali i potpredsjednici Skupštine Željka Stojičić, Nenad Stevandić i Senad Bratić, te potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić.

Sastanak Nedeljka Čubrilovića i Željke Cvijanović u NSRS

Čubrilović je rekao da je najrealnije vrijeme održavanja sljedeće sjednice Narodne skupštine druga sedmica u oktobru.

- To je najrealnije, jer u ovoj predizbornoj kampanji teško bi bilo organizovati sjednice zbog obaveza poslanika u predizbornoj kampanji. Takođe, među poslanicima ima i onih koji su kandidati za načelnike/gradonačelnike - rekao je Čubrilović nakon sastanka.