latinica  ћирилица
26/08/2016 |  07:51 ⇒ 07:57 | Autor: SRNA

Zabrana prevoza eksplozivnih materija zbog vježbe

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na dionici regionalnog puta Bijeljina-Zvornik od danas do nedjelje, 28. avgusta, zbog antiterorističke vježbe "Drina 2016".
Policija - kontrola saobraćaja - Foto: SRNA
Policija - kontrola saobraćajaFoto: SRNA

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da za te dane neće biti izdavana odobrenja za prevoz eksplozivnih materija na ovom putnom pravcu.

Zbog združene antiterorističke vježbe u nedjelju, 28. avgusta, od 10.00 do 13.00 časova biće izvršene privremene obustave saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šepak-Karakaj tri i Glavičice-Šepak.

Zbog priprema i održavanja združene pokazne vježbe danas i za vikend privremeno će biti obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Šepak-Trbušnica, na strani Srbije.

Iz Granične policije BiH apeluju da građani ne koriste ovaj granični prelaz danas i sutra od 10.00 do 11.00 i od 18.00 do 19.00 časoova, te u nedjelju, 28. avgusta, od 8.00 do 12.30 časova.

Alternativni granični prelazi su Karakaj-Mali Zvornik, Pavlovića most-Bađanovci i Rača-Sremska Rača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije realizovaće u nedjelju u Loznici, na graničnom prelazu Šepak, združenu antiterorističku vježbu "Drina 2016".

Iz Centra javne bezbjednosti /CЈB/ Bijeljina saopšteno je da će u okviru združene antiterorističke vježbe "Drina 2016" na graničnom prelazu Šepak-Loznica od danas do nedjelje, 28. avgusta, biti korištena manevarska municija i pirotehnička sredstva, te da građani ne treba da budu uznemireni ili da osjećaju strah i nesigurnost.

Zbog priprema i realizacije vježbe, od danas do nedjelje vodostaj rijeke Drine biće podignut za jedan metar.

"Upozoravamo građane, kupače, ribare, izletnike i ostale da u ovom periodu budu oprezniji", saopšteno je iz bijeljinskog CЈB.