latinica  ћирилица
26/08/2016 |  08:56 | Autor: vecernjenovosti

Federer hvali Mareja, ali više vjeruje u Đokovića

Nekada najbolji teniser svijeta Rodžer Federer ne krije da je impresioniran izdanjima Endija Marija, ali Novaka Đokovića vidi kao glavnog favorita na predstojećem Јu-Es openu.

- Nisam promijenio mišljenje da je Novak favorit. Imao je nekoliko teških poraza, na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama, ali je osvojio Toronto. Ima sjajan učinak protiv Mareja i fenomenalan je na tvrdoj podlozi, što možete vidjeti kada su uslovi za igru ovakvi, kao i na Australijan openu - kaže Švajcarac.

Na Centralnom terenu je postavljen pokretni krov što će, Federer smatra, biti dodatna pomoć za srpskog tenisera.

- Mislim da će mu i novi krov pomoći, jer će biti slično kao u Australiji. Marej je odličan igrač na vjetru, ali i Novak je. Impresioniran sam šta je Endi sve uradio tokom ljeta. Nadam se da će nastaviti tako. Mislim da će biti veoma uzbudljivo na Јu-Es openu i vjerovatno sjajna trka između njih dvojice do kraja sezone - očekuje neizvjesnost Federer, koji će tek početkom 2017. opet na teren.

Mats Vilander, koji baš voli da se razmeće prognozama, smatra da je Endi Marej prvi favorit za Јu-Es open.

- Dolazi sa mnogo samopouzdanja poslije druge olimpijske titule, u Sinsinatiju je prikazao dobru formu, mada ne treba da zaboravimo Đokovića, koji je prvi teniser svijeta - rekao je Vilander, koji smatra da Rafael Nadal ne može do krune u Njujorku.

- Turnir dolazi prerano za Nadala, koji je odigrao nekoliko dobrih mečeva u Riju, ali je igrao previše. Možda iznenade Raonić, Nišikori ili Čilić - dodaje Vilander.

Bez ozbira na nabrojana potencijalna iznenađenja, nekadašnji vrhunski teniser, a posljednjih godina komentator Јurosporta, smatra da uskoro neće doći do promjene "vlasti" u tenisu.

- Ne vidim ko bi u naredne dvije godine mogao da dominira osim Nadala, Federera, Đokovića i Mareja. Endi i Novak predvode budućnost tenisa, ostali su iza. Ima dobrih mladih, ali nisu njihov nivo.