latinica  ћирилица
26/08/2016 |  11:13 ⇒ 11:18 | Autor: Večernje novosti

Kim: Niste osvojili 17 medalja, idete u rudnik

Sedam medalja je malo za Kim DŽong Una. Lider Sjeverne Koreje naredio je da se kazne svi sportisti koji Koreju nisu dostojno predstavljali na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Kim Vu-Đin (Foto: Epa/Yonhap) -
Kim Vu-Đin (Foto: Epa/Yonhap)

Navodno,  Kim DŽong Un je naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posljedice

Ekspert za totalitarne režime Tošimitsu Sigemura kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice, ali samo najsjajniju. "Veliki vođa" ostale ne priznaje, štaviše moraće i oni sa srebrom i bronzom dobro da se oznoje.

- Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni boljim mjestom za život, dobrim automobilom, možda i nekim drugim poklonima. Ali, Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka. Vjerovatno će ih preseliti u lošije dijelove grada, a moguće je da budu poslati u rudnik uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dvije - rekao je Sigemura.