latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:15 | Autor: SRNA

MUP Srpske: Neosnovano dizanje tenzija zbog vježbe "Drina 2016"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da je neosnovano dizanje tenzija u javnosti povodom pojačanog prisustva policije na području koje pokriva CЈB Bijeljina, a koje je rezultat priprema za predstojeću zajedničku antiterorističku vježbu MUP Srpske i Srbije "Drina 2016".
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da su više puta obavještavali javnost da će u narednim danima na području koje pokriva ovaj centar biti pojačano prisustvo pripadnika policije i policijskih vozila.

"Јavost je obaviještena i da će od danas do 28. avgusta biti korištena maneverska municija i pirotehnička sredstva, a sve zbog priprema i samog izvođenja ove vježbe", ističe se u saopštenju MUP-a Srpske.

Takođe, u saopštenju se podsjeća da je MUP Srpske donio rješenje o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na dionici regionalnog puta Bijeljina-Zvornik od danas do nedjelje, zbog antiterorističke vježbe "Drina 2016".

U saopštenju se naglašava da za te dane neće biti izdavana odobrenja za prevoz eksplozivnih materija na ovom putnom pravcu.

Iz MUP-a navode i da će zbog združene antiterorističke vježbe 28. avgusta od 10.00 do 13.00 časova biti izvršene privremene obustave saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šepak-Karakaj tri i Glavičice-Šepak.