latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:23 ⇒ 17:17 | Autor: SRNA

Golić: Za Srpsku važna izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj (VIDEO)

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ocijenila je danas u Prnjavoru da je za Srpsku veoma važna izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj, zbog privrednog, ekonomskog i kulturnog razvoja.
Srebrenka Golić - Foto: RTRS
Srebrenka GolićFoto: RTRS

"Ovaj auto-put je žila kucavica za Republiku Srpsku, a veoma je bitno što se planiranom dinamikom izvode radovi na njegovoj dionici od Prnjavora do Doboja. Investitori i izvođači profesionalno i kvalitetno izvršavaju sve zadatke", rekla je novinarima Golićeva, nakon što je posjetila gradilište ove dionice.

Ona vjeruje da će krajem naredne godine biti završena izgradnja dionice auto-puta od Banjaluke do Prnjavora.

"Svi investitori koji žele da ulažu u Republiku Srpsku interesuju se za putnu infrastrukturu. Zbog toga je veoma važna izgradnja mreže auto-puteva u Republici Srpskoj", dodala je Golićeva.

Ona je istakla da su na dionici auto-puta od Prnjavora do Doboja izgrađeni zahtjevni objekti, među kojima je most preko rijeke Bosne u dužini od 411 metara.

Golićeva je napomenula da je važno što dionicu auto-puta Prnjavor-Doboj gradi domaća građevinska operativa, kao i da bi upotrebna dozvola za ovu dionicu trebalo da bude izdata u septembru.

Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić naglasio je da je u toku tehnički pregled ove dionice auto-puta.

"Očekujem da će u septembru biti puštena u saobraćaj dionica auto-puta od Doboja do Prnjavora", rekao je Topić i naveo da je sada težište radova na dionici auto-puta od Prnjavora do Banjaluke.