latinica  ћирилица
26/08/2016 |  15:39 | Autor: SRNA

Đokić: SP za društvo socijalne pravde

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je u Banjaluci da program ove partije počiva na načelima borbe za društvo socijalne pravde.
Promocija strategije SP-a - Foto: SRNA
Promocija strategije SP-aFoto: SRNA

"Naš program se bazira na stvaranju uslova za nova zapošljavanja, ekonomski rast i razvoj. To su ideje koje socijalisti baštine na ovim prostorima, ali i u Evropi", rekao je Đokić, nakon prezentacije Strategije izborne kampanje SP-a za lokalne izbore 2. oktobra.

On kaže da se na predstojećim lokalnim izborima može očekivati dobar izborni rezultat SP-a, odnosno bolji nego na izborima 2012. godine.

Govoreći o referendumu o Danu Republike, Đokić je ponovio da će biti održan, iako Centralna izborna komisija BiH ignoriše njegovu pripremu.

"Nevjerovatno je da CIK BiH, koja prima novac od građana Republike Srpske, ne pokazuje nikakvu odgovornost u procesu organizovanja referenduma. Članovi ove komisije moraju pokazati daleko veću odgovornost da se ne bi suočili sa ozbiljnim posljedicama", rekao je Đokić i upozorio da se sa stabilnošću BiH igraju oni koji u cijelu priču ponovo žele da uvedu Ustavni sud BiH.

On očekuje da će Narodna skupština Republike Srpske, nakon referenduma, donijeti adekvatan zakon o praznicima, čime će biti izvršena presuda Ustavnog suda BiH i ispoštovana volja građana Srpske.

Kometarišući drugostepenu presudu Apelacionog vijeća Suda BiH o knjiženju imovine u Han Pijesku na svojinu BiH, Đokić je rekao da objekti u ovoj opštini nisu perspektivna vojna imovina i da su morali pripasti Republici Srpskoj.

Član Glavnog odbora SP-a Radenko Komljenović rekao je da ova politička partija ima program koji je potreban građanima Republike Srpske i Banjaluke za unapređenje ukupnih ekonomskih prilika.