latinica  ћирилица
26/08/2016 |  15:46 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

Pušten u rad vodovod na Manjači (FOTO/VIDEO)

Izgradnjom i puštanjem u rad vodovoda u Božićima na Manjači, vodom će biti snabdjeveno oko 150 domaćinstava što čini 90 odsto domaćinstava na Manjači.
Stigla voda na Manjači - Foto: RTRS
Stigla voda na ManjačiFoto: RTRS

"Za završetak ovog podsistema rebalansom budžeta obezbijeđena su sredstva kojima će projekat biti završen do kraja. Preko 13.500.000 KM Grad Banjaluka je izdvojio za izgradnju vodovodnog sistema Banjica", istakao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Izgradnjom i puštanjem u rad vodovoda u selima Lokvari, Sladojevići i Dujakovići voda je stiga na česme gotovo 90 odsto stanovnika Manjače koji su u sastavu banjalučke opštine. Ipak, jedan dio projekta ostao je nedovršen.

"120 kilometara vodovoda je ozbiljna priča na kojoj se neće stati, nego će se težiti snabdijevanju i dovođenju vode u one domove u kojima je trenutno nema. U narednih 10-ak dana očekuje se nastavak radova na podsistemima kako bi još više građana dobilo vodu", istakao Gavranović.

Kandidat za gradonačelnika Banjalike Igor Radojičić istakao je da je Manjača dobila od Srpske sve ono sto u bivšoj državi nije imala.

Milorad Dodik, Igor Radojičić i Slobodan Gavranović na svečanom puštanju u rad vodovoda na Manjači (Foto: RTRS)

"Manjača je time direktno vezana za Srpsku kao mjesto stvaranja boljih uslova i mjesto na kojem može da se živi. Gradu preostaje još mnogo projekata za dovođenje vode u visinske predjele i to je zadatak koji čeka one koji budu obavljali funkcije u Gradskoj upravi", rekao je Radojičić.

"Sa nastankom Srpske ovdje se stvaraju osnovni uslovi za život ", istakao je Radojičić. Prioriteti u narednom periodu, kaže, biće vodosnabdijevanje svih domaćinstava na području Banjaluke.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik istakao je da je razvoj ovog kraja neupitan i da Manjača zaslužuje još više i bolje.

"Sve ono što je komunizam oduzeo Manjači, pružila je Repubika Srpska" istakao je predsjednik Srpske govoreći kako je povratak mladih i obnavljanje ognjišta dokaz kako je urađen dobar posao.

Pušten u rad vodovod na Manjači (Foto RTRS)

Za dio podsistema Vulini uloženo je preko milion maraka, a kompletan projekat trebalo bi da bude završen u narednih mjesec dana. O kakvom obimu posla se radilo, govori podatak da se voda sa oko 300 metara nadmorske visine izvodi na preko 1.000 m nadmorske visine.

Ovaj dio o projektu, podsistemu i nadmorskoj visini govorio je Milenko Šarić, direktor Centra za razvoj i unapređenje sela.