latinica  ћирилица
26/08/2016 |  15:49 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Italijanski preduzetnici posjetili Derventu (VIDEO)

Derventa je ambijent pogodan za investiranje i za naredni period planirano je nekoliko investicija, istakli su italijanski preduzetnici, nakon posjete opštini. O uslovima i potencijalima Dervente razgovarali su sa načelnikom opštine i obišli nekoliko domaćih i inostranih firmi.
Italijanski preduzetnici posjetili Derventu - Foto: RTRS
Italijanski preduzetnici posjetili DerventuFoto: RTRS

Telekomunikacije i izgradnja puteva i autoputeva oblasti su koje zanimaju potencijalne investitore.

Danilo Miljori, vlasnik firme za proizvodnju infrastrukture za optičke mreže zainteresovan je za saradnju i već ima u planu da sa saradnicima ponovo posjeti Derventu.

"Moja namjera je da ovdje investiram i prebacim dio proizvodnje koja će poslije biti preorijentisana na izvoz, a isto tako i za domaće tržište", istakao je Miljori.

Đuzepe mesano, preduzetnik u oblasti izgradnje autoputeva, puteva i telekomunikacija, istakao je da će asocijaciji italijanskih malih preduzeća prenijeti da je u Derventi izuzetno pozitivna zona i okolina kao i izuzetno kvalitetni i pozitivni ljudi.

Potencijalne investitore u Derventu je doveo Franko Ogero, jedan od deset italijanskih privrednika koji u toj opštini posluje već dvije decenije.

"Izuzetno mi je drago da sam ja mogao dovesti svoje prijatelje, svoje partnere u Italiji da ovdje zajedno razvijamo nove aktivnosti", rekao je Ogero.

O građevinskom zemljištu i potrebnim kadrovima i drugim potencijalima na području opštine razgovarali su sa predstavnicima lokalne vlasti.

Milorad Simić, načelnik opštine Derventa naglasio je da su Italijani prepoznaliD erventu kao destinaciju gdje se isplati investirati.

"Trojica novih ljudi su došli i ja sam već uvjeren da će u skorije vrijeme praktično se nešto raditi", rekao je Simić.

 Privrednici iz Italije obišli su nekoliko preduzeća, da bi se upoznali sa njihovim funkcionisanjem.