latinica  ћирилица
27/08/2016 |  11:29 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

SNSD: Nastaviti ulaganja u sport

Savez nezavisnih socijaldemokrata želi da Banjaluka ostane grad sporta, te smatra da u budućnosti treba nastaviti jačati ovu oblast, poručili su danas kandidati ove stranke za odbornike u Skupštini grada.
Kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Banjaluka - Foto: SRNA
Kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini grada BanjalukaFoto: SRNA

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Manojla Zrnić rekao je da je želja SNSD-a da u narednom periodu obezbijedi infrastrukturu za dalji razvoj sporta u gradu na Vrbasu, riješi pitanje prioritetnog finansiranja u sportu, te stimuliše omladinski sport u cjelini.

"Znamo da imamo olimpijce i olimpijske pobjednike, tendencija je samo odrediti politike i procedure daljeg razvoja sporta, a SNSD ima program koji nudi tako nešto", rekao je Zrnić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će se lično zalagati da Banjaluka dobije još jednu sportsku dvoranu sa najmanje sedam hiljada mjesta i organizaciju velikih sportskih takmičenja.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Katarina Јovanović istakla je da je SNSD u svom programu, a na osnovu potreba anketiranih građana, uvrstio i rekreaciju, imajući u vidu njen značaj za zdravlje svakog pojedinca.

"Banjaluka ima sreću da je na geografski lijepom položaju, te da ima prelijepe rijeke. S ciljem što efikasnije iskorištenosti tih potencijala biće urađen projekat `Banjaluka na obalama Vrbasa` u okviru kojeg će se izgraditi sportska infrastruktura praćena drugim sadržajima koji će građanima Banjaluke omogućiti aktivnije bavljenje i rekreacijom i sportom", rekla je Јovanovićeva.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Siniša Babić istakao je da će se u narednom periodu SNSD zalagati da se u banjalučkom naselju Lauš izgradi sportsko-rekreativni centar koji bi imao i dio kulturnih sadržaja.

Prema njegovim riječima, jedna od ideja jeste da se organizuju besplatne škole sporta i treninzi za mlade, čime bi se obezbijedio i posao za mlade sportske radnike, a najmlađi stimulisali na bavljenje sportom.