latinica  ћирилица
27/08/2016 |  14:16 ⇒ 14:23 | Autor: SRNA

PDP: Više pažnje posvetiti osobama s invaliditetom

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Dijana Јešić predložila je da se javni prostori u vlasništvu grada koji koriste nesavjesne organizacije i pojedici, pa čak i ne plaćaju režije, iskoriste za organizaciju radionica za osobe s invaliditetom i njihovo osposobljavanje za zapošljavanje.
Banjaluka: Kadnidati PDP-a - Foto: SRNA
Banjaluka: Kadnidati PDP-aFoto: SRNA

"Grad bi jednim dijelom trebalo da učestvuje u takvom projektu ili novčanom pomoći ili obezbjeđivanjem namještaja u takvim prostorima", rekla je Јešićeva, ističući da je osobama s invaliditetom najpotrebniji posao.

Ona smatra da grad Banjaluka do sada nije imao sluha za potrebe osoba s invaliditetom, zbog čega u narednom periodu treba posvetiti više pažnje rješavanju problema ove populacije.

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Milka Aćić istakla je da bi u gradu Banjaluci trebalo više raditi na otklanjanju arhitektonskih barijera.

"Sramota je da zdravstvene i druge ustanove nemaju takozvane rampe za osobe s invaliditetom, a ako neke i imaju, njihova unutrašnjost nije prilagođena kretanju osoba s invaliditetom", rekla je Aćićeva.

Ona je naglasila da PDP smatra da bi u Skupštini grada Banjaluka trebalo da učestvuje bar jedna osoba s invaliditetom kako bi se više i adekvatnije govorilo o problematici ove populacije.