latinica  ћирилица
28/08/2016 |  11:02 | Autor: B92

Ivana: Posebno srećna zbog povratka rivalke

Najbolja srpska sportistkinja Ivana Španović rekla je da je zadovoljna trijumfom na mitingu Dijamantske lige u Parizu.
Ivana Španović (Foto: Olimpijski komitet Srbije) -
Ivana Španović (Foto: Olimpijski komitet Srbije)

Španovićeva je trijumfovala u prestonici Francuske, a za to joj je bio potreban samo jedan skok, onaj iz druge serije od 6,90 metara.

Međutim, Ivana je pokazala koliko je velika kao osoba jer je bila zadovoljnija činjenicom da se Francuskinja Eloiz Lesur vratila na stazu poslije pauze zbog povrede.

“Radujem se novoj pobjedi, ali posebno sam se obradovala sto se Eloiz vratila se na stazu poslije povrede. Јedva sam čekala da je zagrlim na stazi i poželim što brži povratak na nivo rezultata koji smo navikli od nje“, rekla je Španovićeva.

Druga je bila Britanka Lorejn Ugen (6,80), a treća Estonka Ksenija Balta (6,75), dok je olimpijska šampionka Tijana Bartoleta skokom od 6,28 zauzela pretposljednje mjesto.

Taktiku za nastup na stadionu ’Stad d’Frans’ u Parizu trener Obradović odredio je već poslije mitinga u Lozani, a to je da Ivana izvede samo jedan ispravan skok.

“U Pariz nismo došli da jurimo bodove, jer je trijumfom u Lozani Ivana već obezbijedila pobjedu u ukupnom plasmanu. Došli smo da uradimo jedan kvalitetan trening, cilj je bio da se ne istroši previše i da što spremnija dočeka finale Dijamantske Lige u Cirihu“, istakao je Obradović.

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju je tako nastavila fantastičan niz i učvrstila se na prvom mjestu sa pet pobjeda i ukupno 56 poena, drugoplasirana Britni Ris ima 16.