latinica  ћирилица
28/08/2016 |  14:36 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

SP i Stranka za naš grad podržavaju Ćosića

Predstavnici opštinskih odbora SNSD-a i SP Istočno Novo Sarajevo, te Stranke za naš grad potpisali su danas koalicioni sporazum o podršci kandidatu SNSD-a za načelnika Istočnog Novog Sarajeva Ljubiši Ćosiću.
Ljubiša Ćosić - Foto: SRNA
Ljubiša ĆosićFoto: SRNA

Koalicioni sporazum potpisali su predsjednik Izbornog štaba SNSD-a u Istočnom Novom Sarajevu Staša Košarac, predsjednik Opštinskog odbora SP Slobodan Pajić i predsjednik Stranke za naš grad Veljko Stupar.

Ćosić je zahvalio za podršku, ističući da je ovo potpisivanje sporazuma preduslov da se nastavi sa započetim projektima.

"SP i Stranka za naš grad su prepoznali naš zajednički trud koji ide u pravcu razvoja opštine Istočno Novo Sarajevo i koji je manifestovan u prethodne četiri godine", rekao je Ćosić i dodao da je u proteklom periodu urađeno mnogo na polju podsticaja, izgradnje infrastrukture, zapošljavanja i da je logično da se kreće u nove poduhvate u periodu 2016-2020. godina.

On je naveo da su se i ove godine, kao i 2012, okupili oko zajedničkog programa koji podrazumijeva infrastrukturni razvoj ove lokalne zajednice, razvoj gradskog centra, poslovne zone, završetak gradskog trga i sportske dvorane za koju će, kako je rekao, bezrezervno morati tražiti podršku Vlade Republike Srpske.

Ćosić je istakao da će se nastaviti i razvoj ruralnih krajeva, te da je opštinska uprava ulagala u ove krajeve da ljudi u njima ostaju. "Time je sve više zahtjeva za razvoj infrastrukture u ovim područjima", dodao je Ćosić.

On je naglasio da će se truditi da opštinska uprava bude još efikasnija, kao i da se popravi rad mjesnih zajednica.

"Cilj mi je da opštinsku upravu dovedem na vrata svakog stanovnika jer nema potrebe da dolaze u opštinu ako to mogu završiti u mjesnoj zajednici", istakao je on.

Ćosić je poručio da se potpisnici sporazuma nisu okupili ni oko partijskih, niti pojedinačnih ciljeva, već oko cilja koje se zove snažno Istočno Novo Sarajevo, koje će "sigurno u mandatu 2016-2020. bolje izgledati nego u prethodnom mandatu".

Pajić je nakon potpisivanja koalicionog sporazuma rekao novinarima da su danas samo stavljeni potpisi jer su SP i SNSD u opštini Istočno Novo Sarajevo i ranije radili na zajedničkim projektima s ciljem poboljšanja života u ovoj lokalnoj zajednici.

On je naglasio da su za posljednje četiri godine, od kada je Ćosić načelnik opštine, postignuti značajni rezultati, izražavajući nadu da će ova koalicija dobiti vlast kako bi nastavila sa započetim projektima i pokrenula nove.

Stupar je istakao da iz Stranke za naš grad daju podršku sadašnjem načelniku Ćosiću jer je u četvorogodišnjem mandatu učinio mnogo za ovu lokalnu zajednicu, navodeći da je budžet sa 4,2 miliona KM gotovo udvostručen i u ovoj godini iznosi oko 9,5 miliona KM.

"Mislim da smo jedina lokalna zajednica na području Republike Srpske koja je to uspjela", rekao je on i dodao da se u posljednje četiri godine radilo puno i da su se okupili oko zajedničkih projekata s ciljem razvoja opštine.

Stupar je istakao da su u koalicionom sporazumu definisani prioriteti, a na prvom mjestu je izgradnja poslovne zone sa prilaznom saobraćajnicom i potrebnom infrastrukturom, a slijede zapošljavanje, završetak izgradnje Doma zdravlja, pa infrastrukturni projekti.