latinica  ћирилица
28/08/2016 |  18:18 ⇒ 20:47 | Autor: SRNA

Vulin: Sudi se Vučiću, a ne potencijalnim ubicama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da se sudi Aleksandru Vučiću umjesto onima koji su pokušali da ubiju premijera Srbije u julu prošle godine u Potočarima.
Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije - Foto: SRNA
Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja SrbijeFoto: SRNA

- Nađite mi zemlju na svijetu u kojoj bi bio napadnut predsjednik jedne strane vlade i u kojoj bi trebalo godinu dana da se kazne počinioci. Nađite zemlju koja bi oslobodila čovjeka koga imamo na svim kamerama kako napada Aleksandra Vučića. Kakva je to zemlja i pravosuđe? - upitao je Vulin povodom obustavljanja istrage protiv Almira Merdića.

On je izjavio da kao čovjek pita gdje su bili domaćini i "zašto uz Vučića nije koračao Bakir Izetbegović kao što je kraj njega u Beogradu bio Vučić".

Vulin je rekao da se godinu dana pokušava nametnuti mišljenje da je Vučić sam sebe napao.

- Vučić je, zapravo, kriv. On je kriv zato što nije prihvatio da uz srpski narod stoji odrednica genocid, zato što se poklonio žrtvama tuđeg naroda, a nije ponizio svoj. On jeste kriv što nije dozvolio da ponize i njega i Srbe i što je pokazao ličnu hrabrost - ocijenio je Vulin.

On je rekao da Vučić najkrivlji, jer je preživio i oprostio onima koji su pokušali da ga ubiju.

- Oni njemu nisu oprostili što je živ - rekao je Vulin.

Govoreći o izjavi potpredsjednika Srpske Ramiza Salkića da je zajednička policijska vježba Srpske i Srbije "zveckanje oružjem", Vulin je rekao da se cijeli svijet bori protiv terorizma i upitao zašto ne bi i Srbija i Srpska.

- Vježba je bila na teritoriji Srbije. Nama je potrebna Srpska i njena podrška i pomoć, kao što smo spremni da je ponudimo svakom ko se bori protiv terorizma - poručio je Vulin.