latinica  ћирилица
29/08/2016 |  11:49 ⇒ 18:55 | Autor: RTRS

Sporazum o saradnji Prve petoletke i GIG inženjeringa (VIDEO)

Predstavnici Namjenske industrije Prva petoletka iz Trstenika i GIG inženjeringa iz Kneževa potpisali su u Banjaluci Sporazum o poslovnoj saradnji, kojim je predviđeno otvaranje novih radnih mjesta i proširenje proizvodnih kapaciteta.
Čubrilović sa delegacijom privrednika iz Srbije - Foto: RTRS
Čubrilović sa delegacijom privrednika iz SrbijeFoto: RTRS

Delegacije namjenske industrije iz Trstenika, GIG inženjeringa i predstavnike privrednih komora Kruševca i Banjaluke, primio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i na taj nači institucionalno podžao ovu saradnju. 

Preduzeće Prva petoletka iz Trstenika bavi se vojnom proizvodnjom i održavanjem remontnih dijelova za Vojsku Srbije. Gosti iz Srbije zahvalili su predsjedniku parlamenta Srpske na podršci. Nadaju se nastavku dobre saradnje.

- Mi već više od godinu dana sarađujemo sa GIG inženjeringom, ovo je ozvaničenje saradnje, a nadam se da ćemo ovim raditi i na povećanju proizvodnje - rekla je Anđelka Atanasković, generalni direktor Prve petoletke.

Iz Područne privredne komore Banjaluka ističu - otvaranje novih radnih mjesta i proširenje proizvodnje, a time i veća pokrivenost uvoza izvozom - osnovni su principi djelovanja. Upravo ova saradnja preduzeća iz Trstenika i Kneževa daje dobre mogućnosti za jačanje izvoza, ali je i prilika za jačanje cjelokupnog sektora metalne industrije.

- Želimo da podržimo jedan ovakav sporazum koji nudi nova zapošljavanja, ali i jačanje proizvodnje što su strateški principi, ne samo Privredne Komore, već i države - istakao je Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore. 

Iz banjalučke Privredne komore nadaju se da će potpisivanje današnjeg sporazuma omogućiti i drugim preduzećim iz Srpske, da kao kooperanti GIG inženjeringa, posluju i pojačaju industrijsku ponudu Srpske.