latinica  ћирилица
31/08/2016 |  10:36 | Autor: SRNA

Benon: Uvešćemo Trampa u Bijelu kuću i pravac Evropa!

Američki uticajni portal "Brajtbart njuz", na čijem je čelu Stiven Benon, "najopasniji politički operativac", želi da uvede Donalda Trampa u Bijelu kuću i proširi svoje djelovanje na Evropu.
Stiv Benon - Foto: AP
Stiv BenonFoto: AP

Benon je kao izvršni predsjednik ovog portala imenovan za šefa kampanje republikanskog kandidata za predsjednika SAD Donalda Trampa.

Mediji navode da su Tramp i Benon "glasni, bijesni i imaju milione sljedbenika".

Benonov portal čitaju desetine miliona Amerikanaca, a osnovna težnja portala je da sruši sadašnji američki establišment.

"Brajtbart njuz" je za kratko vrijeme postao vrlo uticajan, a glavni urednik Aleksandar Merlou potvrdio je da žele da idu na evropsko tržište.

Najavljuje se da bi redakciju mogli otvoriti u Briselu, kako bi bili sasvim blizu izvora glavnih vijesti u EU.

Mediji pojašnjavaju da Stiven Benon želi da iskoristi jačanje desnice u Evropi i da na tom talasu uđe na tržište.

"Riječ je o odličnoj poslovnoj prilici. Uvidjevši rastuće napetosti u vezi sa izbjeglicama i jačanje nacionalističkih politika, `Brajtbart` će evropskoj publici ponuditi nimalo sterilno, već drsko, nemilosrdno, zapaljivo antiestablišmentsko novinarstvo", navodi portal "Politiko".

Benonu je medijski najprivlačnija Francuska, gdje je snažna desnica na čelu sa Mari le Pen. U Francuskoj strahuju od terorizma i uticaja islama na tamošnje društvo.

Sve su to, piše "Politiko", idealne prilike za "Brajtbart njuz".

Benonova medijska mašinerija već je otvorila dvije redakcije van SAD - u Londonu i Јerusalimu.

"London i Teksas /zbog separatističkog pokreta/ vidimo kao dva fronta u kulturološkom i političkom ratu. Postoji rastući revolt protiv domaćih političkih elita, ali i onih globalnih koje stoje iza njih, a utiču na sve", tvrdi Benon.

Neke agencije navode da je portal "Brajtbart njuz" već postao vodeća medijska kuća u svijetu po pitanju plasiranja političkih priča na društvenim medijima.

Procjenjuje se da "Brajtbart njuz" ima čak dva miliona čitalaca više od najpoznatijeg konkurentskog portala u SAD "Hafington posta".