latinica  ћирилица
31/08/2016 |  14:02 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Čestitke zvaničnika povodom početka nove školske godine

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku prosvjetnim radnicima, učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u školstvu, povodom nove školske 2016/2017. godine.
Đaci - Foto: ilustracija
ĐaciFoto: ilustracija

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, prosvjetnim radnicima, učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u školstvu, čestitam početak nove školske 2016/2017. godine.

Prvačićima kojima počinje najuzbudljivije razdoblje života,želimsrdačnu dobrodošlicu u čarobni svijet znanja. Vjerujem da ćete se tokom školovanja hrabro nositi sa pristiglim obavezama i da će vam školski dani donijeti i nova prijateljstva.

Takođe, učenicima osnovnih i srednjih škola želim uspješan početak nove školske godine, što bolje rezultate, da vam znanje bude podsticaj za što bolju budućnost.

Cijeneći da su obrazovanje, nauka i vaspitanje temelj razvoja društva, Vlada Republike Srpske kontinuirano provodi aktivnosti i mjere na unapređenju obrazovnog sistema i pružanja jednakih uslova za sve.

Vlada Republike Srpske je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, kao i za odlične učenike od trećeg do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece.

Osim toga, Vlada nastavlja sa podrškom školama koje organizuju prošireni program - produženi boravak i jutarnje čuvanje učenika, a za učenike koji stanuju na udaljenosti većoj od četiri kilometra od škole, obezbijeđen je prevoz.

Јoš jednom, dragi školarci, srećan vam početak nove školske godine“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

ČUBRILOVIĆ POŽELIO USPЈEŠNU NOVU ŠKOLSKU GODINU

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je sutrašnji početak nove školske godine učenicima, prosvjetnim radnicima, roditeljima, a posebno đacima-prvacima.

Čubrilović je poželio učenicima da u novoj školskoj godini steknu nova znanja, vještine i drugarstva koje će pamtiti cijeli život.

On je nastavnicima i roditeljima poručio da ulože dodatne napore i ljubav kako bi pomogli učenicima i omogućili im da se formiraju kao ličnosti i vrijedni građani.

"Podrškom djeci u njihovom obrazovanju i odrastanju na najbolji način pomažemo njihovu budućnost i jačamo društvo", naveo je Čubrilović, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović je istakao da je obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata razvoja svakog društva i naglasio da obrazovni sistem mora da ohrabruje i razvija potencijal učenika.

On je pozvao pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da i ove školske godine posvete pažnju bezbjednosti učenika u blizini osnovnih i srednjih škola.

Izvor: RTRS/Srna