latinica  ћирилица
31/08/2016 |  14:10 ⇒ 14:12 | Autor: SRNA

Čordaš: Potpisani ugovori za izgradnju osam stanova za povratnike u Kotor Varošu

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je u Kotor Varošu ugovore za izgradnju osam stanova sa povratničkim porodicama hrvatske nacionalnosti.Čordaš očekuje da će stambeni objekti biti izgrađeni do početka naredne godine u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /Saudijski razvojni program-SAF/.
Potpisivanje ugovora u Kotor Varošu - Foto: SRNA
Potpisivanje ugovora u Kotor VarošuFoto: SRNA

"Zahvaljujući odličnoj saradnji sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem uspjeli smo ubrzati realizaciju ovog projekta vrijednog 233.000 KM, radi rješavanja problema povratnika", istakao je Čordaš.

Vučanović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, naglasio je da je resorno ministarstvo u posljednjih nekoliko godina uložilo oko 4,5 miliona KM u ovu lokalnu zajednicu.

"Naša je obaveza da učestvujemo u izradi dokumentacije i tehničkoj podršci, ali i da pratimo realizaciju svih projekata na području opštine", rekao je Vučanović i dodao da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske uradilo najviše po pitanju povratka i izgradnje infrastrukture, koja je značajna za sve stanovnike Kotor Varoša.

Povratnik iz sela Sokoline Јosip Zeba rekao je da je ohrabren riječima resornog ministra i očekuje da će se brzo useliti u novu kuću, a opštini Kotor Varoš je zahvalio na dosadašnjoj saradnji.