latinica  ћирилица
31/08/2016 |  16:43 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Trebinjske škole spremne za početak nastave (VIDEO)

U sve tri trebinjske osnovne škole sve je spremno za početak nastave.
Trebinjske škole spremne za početak nastave - Foto: RTRS
Trebinjske škole spremne za početak nastaveFoto: RTRS

Kao i prethodnih godina, tokom ljetnog raspusta, očišćene i uređene su sve prostorije. Ove godine prvi put je obezbijeđeno i 35 kompleta udžbenika za djecu sa jednim roditeljom.

Tokom ljeta, u tri trebinjske osnovne škole nije bilo značajnijih rekonstruktivnih radova. Ipak, izvršeno je čišćenje, krečenje i sređivanje svih učionica, kao i fiskulturnih sala. Sve je spremno za povratak učenika u školske klupe.

- Nastavnici su spremni i radujemo se doalsku učenika naše škole, akže Darko Јegdić, direktor OŠ "Јovan Јovanović Zmaj".

Miloš Mrdić, direktor OŠ "Sveti Vasilije Ostroški", kaže da su odražni aktivi, nastavnička vijeća, formirarana odjeljenja, održano savjetovanje za anstavnike i da je u tom smislu sve spremno.

- Kad pogledate škole u okruženju mi možemo biti srećni i mislim da i naši učenici imau razloga da budu srećni, ističe Mišo Pešić, direktor OŠ "Vuk Karadžić".

U Trebinju će ove godine biti upisana dva razreda prvaka manje. Samo u školi Sveti Vasilije Ostroški taj broj je na nivou prošlogodišnjeg.

Zbog sve manjeg broja đaka, dovodi se u pitanje i opstanak područnih škola, iako su mnogi od ovih objekata renovirani i pružaju dobre uslove za obrazovanje. U novoj školskoj godini biće zato pravljena kombinovana odjeljenja.

I ove godine, za učenike prvog o drugog razreda, kao i odlične učenike koji dolaze iz porodica četvoro i više djece, obezbijeđeni su besplatni udžbenici.