latinica  ћирилица
31/08/2016 |  17:19 | Autor: sputniknews.com

Demokrate pozvale Klintonove da prekinu veze sa fondom koji su osnovali

Neki članovi Demokratske partije SAD pozvali su porodicu Klinton da prekine veze sa "Fondacijom Klinton" u slučaju da Hilari Klinton bude izabrana za predsjednika SAD, navodi list "Volstrit žurnal".
Bil i Hilari Klinton - Foto: AP
Bil i Hilari KlintonFoto: AP

Ranije je bivši predsjednik SAD Bil Klinton izjavio da će u slučaju pobjede njegove supruge Fond prestati da prima donacije od korporacija, stranih kompanija i vlada drugih zemalja. On je takođe rekao da će izaći iz upravnog odbora organizacije, piše “Volstrit žurnal“. Prema mišljenju nekih pristalica Klintonove, takva mjera nije dovoljna da bi spriječila pojavu prekomjernog uticaja sponzora Fondacije. “Fond je postao manevar za odvraćanje pažnje u političkom smislu“, rekao je član Predstavničkog doma SAD iz države Arizona Raul Grihalva.

"Prekinite vezu Fonda sa porodicom. U pitanju je velika nagrada. Velika nagrada nije "Fondacija Klinton" To je mjesto predsjednika SAD“, dodao je on.

Najrazumnije rješenje za Hilari Klinton biće da započne svoj predsjednički mandat sa jasnim razdvajanjem između porodice Klinton i Fondacije. “To će biti teška odluka, ali mislim da je to najbolja opcija za njenu administraciju i za zemlju“, rekao je jedan od sponzora Fonda Vilijam Gelston, prenosi “Volstrit žurnal“.

Izbori za predsjednika SAD biće održani 8. novembra. Glavni konkurent Hilari Klinton u borbi za mjesto predsjednika je republikanac Donald Tramp.