latinica  ћирилица
31/08/2016 |  18:48 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Dragan Anđelić, ipak, u novoj fotelji (VIDEO)

Napisi o sumnjivim poslovima i suočavanje sa mogućom istragom zbog sklapanja štetnih ugovora dok je bio direktor Voda Srpske, nisu spriječili da Dragan Anđelić dobije mjesto zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH. Dom naroda PS BiH, većinom glasova i bez rasprave, potvrdio je njegovo imenovanje.
Dragan Anđelić - Foto: RTRS
Dragan AnđelićFoto: RTRS

I tek što je službeni izvještaj CЈB Istočno Sarajevo protiv Anđelića, zasnovan na anonimnoj prijavi grupe građana, stigao do Okružnog tužilaštva, Anđelić sjeda u novu fotelju.

Tri glasa protiv, srpskih delegata iz SNSD-a i DNS-a, nisu bila dovoljna da se u Domu naroda nešto promijeni.

Zato su Anđelića, uz po četiri glasa "za" iz bošnjačkog i hrvatskog kluba, podržala dva srpska delegata iz SDS-a, uključujući i Ognjena Tadića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH, iako je do prije dva tvrdio da nije siguran kako su oni glasali: "Nije član ni kandidat SDS-a, SDS nema ništa sa njim u tom pogledu. On se prijavio kao građanin. Nisam siguran ni da su poslanici SDS-a glasali za njega".

Tadić postupak nije obrazložio novinarima, ali ono što je interesantno jeste da SDS za vrijeme velikih poplava nije štedio optužbe na račun danas izabranog Anđelića, kao kadra DNS-a.

Mišljenje se, očigledno, naprasno promijenilo.