latinica  ћирилица
08/09/2016 |  16:19 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Čubrilović: NSRS aktivno učestvuje u procesu približavanja EU

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je na sastanku sa novoimenovanim zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Kaldunom Sinom i šefom političkog odjeljenja EU u BiH Metjuom Fildom istakao da Narodna skupština Republike Srpske aktivno učestvuje u procesu približavanja Evropskoj uniji i ispunjavanju obaveza iz evropske agende, što podrazumijeva i donošenje reformskih zakona.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Čubrilović je rekao da je u BiH potrebno izgraditi više povjerenja i međusobnog uvažavanja kako bi društvo ostvarilo napredak i kako bi se postigli bolji rezultati u oblasti privrede, ekonomije i realnog sektora što bi građanima omogućilo bolji životni strandard, saopšteno je Narodne skupštine.

Kako je navedeno, Čubrilović je istakao da je Narodna skupština, kao najviši ustavotvorni i zakonodavni organ Republike Srpske, odlučna da koristi sva legitimna i legalna sredstva kako bi na najbolji način zastupala interese građana koji su birali narodne poslanike.

Predsjednik Narodne skupštine izrazio je uvjerenje da će biti nastavljena uspješna saradnja sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u BiH i njihovom kancelarijom u Banjaluci.