latinica  ћирилица
10/09/2016 |  18:25 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Beograd: Predstavljena turistička privreda Srpske (VIDEO)

U okviru manifestacije Dani Srpske u Srbiji predstavljena je turistička privreda Srpske, na štandu Republike Srpske koji je postavljen na početku najprometnije Knez Mihailove ulice u Beogradu.
Beograd - "Dani Srpske u Srbiji" - Foto: SRNA
Beograd - "Dani Srpske u Srbiji"Foto: SRNA

Turistička ponuda koju su predstavili Bijeljina, Trebinje, Bileća i Višegrad izazvala je veliko interesovanje Beograđana.

Gosti iz Srbije najčešće se odlučuju za posjetu banjama , planinama i brojnim turističkim manifestacijama. A o ponudi dosta saznaju upravo na Danima Srpske u Srbiji.

- Drinu doživljavamo kao povezivanje, a ne razdvajanje i činimo sve da ono što u Srpskoj imamo da kažemo građanima Srbije, rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske. 

Direktorka Turističke organizacije Srpske Nada Јovanović, istakla je da u posljednje četiri godine od kad se održavaju Dani Srpske u Srbiji, ova organizacija svake godine bilježi rast dolazaka i broja noćenja upravo turista iz Srbije.

Za Beograđane je izveden kulturno-umjetnički program, predstavljena gastronomija Srpske i njene turističke destinacije.

Manifestacija Dani Srpske u Srbiji na kojoj se predstavlja privreda, kultura i turizam osim Beograda biće organizovana i u 14 gradova Srbije sa 23 programa i 43 izvođenja.