latinica  ћирилица
12/09/2016 |  18:33 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Banjaluka "Čelendžer": Odigrani mečevi 1. kola (VIDEO)

Na 15. teniskom Čelendžeru u Banjaluci danas su igrani mečevi prvog kola u singlu i dublu. U pojedinačnoj konkurenciji plasman u drugo kolo izborila su dvojica austrijskih i dvojica čeških tenisera.
Čelendžer "Banjaluka 2016" - Foto: RTRS
Čelendžer "Banjaluka 2016"Foto: RTRS

U drugom kolu banjalučkog čelendžera za 2016. godinu gledaćemo Austrijanca Denisa Novaka, koji je za sat i 25 minuta igre pobijedio srpskog tenisera Nikolu Čačića sa dva puta 6:4. Njemu se pridružio Leni Hampel , koji je u austrijskom okršaju sa 2:1 u setovima pobijedio Maksimilijana Nojkrista. Ovo je bio uspješan dan i za tenisere iz Češke. Vaclav Šafranak je sa 2:0 pobijedio Viktora Đurasovića iz Norveške, a uspješan je bio i Јan Šatral ,koji je sa 7:6, 6:2 pobijedio Mađara Fusovika.

Šatral je u Banjaluku stigao nakon nastupa na ЈU-ES openu gdje je izgubio u drugom kolu. Rekao nam je da je pratio velikog finala izmđu Đokovića i Vavrinke i da ga ne iznenađuje pobjeda Švajcarca.

Odigrana su dva meča u konkurenciji dublova. Rumunski tandem Ungur-Lunčanu je bio bolji od hrvatskog para Mektić Sančić, a u svesrpskom duelu tandem Јanković-Krstin bio je uspješniji od svojih kolega Zekića i Čačića.