latinica  ћирилица
17/09/2016 |  18:05 ⇒ 18/09/2016 | 08:00 | Autor: RTRS

Čelendžer: Zekić i Pavlašek u finalu (VIDEO)

Srpski teniser Miljan Zekić i Adam Pavlašek iz Češke igraće u finalu 15. Čelendžera Banjaluka 2016.
Čelendžer Banjaluka : Miljan Zekić - Foto: RTRS
Čelendžer Banjaluka : Miljan ZekićFoto: RTRS

Češki teniser Adam Pavlašek u prvom današnjem polufinalu bio je bolji od Pabla Anduhara iz Španije, dok je srpski teniser Miljan Zekić bio uspješniji od Aljaža Bedenea iz Velike Britanije. 

U prvom polufinalu Čelenedžera Banjaluka 2016, Adam Pavlašek je opravdao ulogu favorita protiv Pabla Anduhara. Ipak, meč nije počeo onako kako je češki teniser želio. Anduhar je igrao dobro i prvi set riješio u svoju korist. Pavlašek je došao do svoje igre u drugom setu, bio je mnogo bolji i ovaj period igre dobio sa 6:3. U trećem, odlučujućem setu viđena je velika i neizvjesna borba. Pobjednika smo dobili tek nakon taj brejka u kojem je Čeh bio uspješniji sa 7:3.

Pavlašeka u finalu očekuje duel protiv Miljana Zekića iz Srbije, koji je nadmašio rezultat iz prošle godine, kada je u Banjaluci stigao do polufinala. Ove godine u meču za finale Zekić koji je na 202. poziciji ATP liste, bio je bolji od Aljaža Bedenea , 85-og na ATP listi. Zekić je slavio sa 7:6 i 6:4 i sada će imati najbolju priliku do sada da osvoji trofej u Banjaluci.

Finalni meč Zekić-Pavlašek možete gledati u direktnom prenosu na našem programu u nedjelju od 12.30 časova.