latinica  ћирилица
19/09/2016 |  17:16 ⇒ 20:58 | Autor: RTRS

Skandalozan intervju Zdravka Krsmanovića; Pozvao na sankcije zbog referenduma (VIDEO)

Skandalozna izjava potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića, koji je gostući na Fejs televiziji, prizivao sankcije protiv Republike Srpske, bude li održan referendum.
Zdravko Krsmanović - Foto: SRNA
Zdravko KrsmanovićFoto: SRNA

Krsmanović je naveo da Sjedinjene Države ne smiju da ćute na ovu provokaciju, i naveo da opozicija u Srpskoj nije za referendum o Danu Republike, već da će stajati po strani i igrati svoju utakmicu. A to je: da čekaju da međunarodna zajednica kazni Dodika, i da opozicija iskoristi svoju priliku. 

Opozicija u Srpskoj u priču o referendumu, kaže potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović, ušla je samo zbog toga da ne bi bili pometeni na izborima. Savez za promjene, prema njegovim riječima, nije za referendum. Njihov plan je, kaže, da stoje po strani i da bude li sankcija, Dodik snosi odgovornost, a opozicija će tu imati svoju priliku da preuzme vlast.

- Mi nismo nasjeli na njegovu loptu da nas pomete, zavadio se sa cijelim svijetom, a mi igramo svoju utakmicu. Mi smo posmatrači sa strane. Nećemo povući ni jedan potez, kaže Krsmanović.

Ako ne bude sankcija, priča Krsmanović- to će biti direktan vjetar u leđa Dodiku. Poručuje SAD-u da nemaju pravo da ćute. Dodaje da je opozicija spremna da bude alternativa.

U stranci, međutim tvrde da njihov potrpredsjednik nije rekao da je protiv referenduma, štaviše, ponovio je kažu isto što i Dodik, da referendum ne ugrožava BiH.

Ne znamo da li lingvisti treba da razjasne i sljedeću Krsmanovićevu izjavu, ali smo prilično sigurni da je rekao da je i ukidanje grba i himne Republike Srpske imalo smisla.

- Ukidanje grba i himne je imalo smisla. To nije toliko uništavalo ponos srpskoga naroda, rekao je Krsmanović.

Krsmanović je na kraju građanima BiH poručio da su predstavnici opozicije, kako je rekao, ekipa koja, ako osvoji li vlast, želi i dalje saradnju sa Srbijom, ali ne na štetu Bošnjaka i Hrvata.