latinica  ћирилица
20/09/2016 |  16:07 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Zvornik: Potpisan su Sporazum o programu podrške marginalizovanim grupama (VIDEO)

Predstavnici Gradske uprave Zvornik potpisali su Sporazum o saradnji s predstavnicima Programa podrške marginalizovanim grupama koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj, a koji podrazumijeva podršku marginalizovanim grupama žena u razvoju biznisa. Za realizaciju ovog projekta biće izdvojeno 60 hiljada maraka, uz učešće Grada i USAID-a od po 30 hiljada.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Cilj projekta jeste podrška pokretanju i razvoju biznisa u narednih godinu dana marginalizovanih grupa žena s područja Zvornika: žena žrtava nasilja, osoba s invaliditetom, majki osoba s invaliditetom, nezaposlenih mladih žena.

- Grad Zvornik i USAID će zajedno utvrditi prioritete koji su to najvažniji za ovaj grad i zajedn ćemo vidjeti koji su to starter biznisi koji su najodrživiji i oni koji mogu u ovom gradu doprinijeti da ostanu i da pomognu razvoju privrede, rekao je Јasmin Bešić, direktor Programa podrške marginalizovanim grupama.

Nakon potpisivanja ugovora uslijediće javni poziv od strane Gradske uprave. USAID će pružiti podršku u vidu obuke žena koje budu odabrane, ali i u smislu savjeta u oblasti marketinga i izrade biznis planova. Na Gradskoj upravi je da donese odluku šta je u ovom trenutku najprioritetnije.

- Mi ćemo kolegama iz USAID-a predložiti da sredstva u iznosu od 60 hiljada maraka upotrijebimo na taj način da ćemo pronaći petnaest adekvatnih domaćinstava na području naše opštine kojima ćemo ponuditi novčana sredstva za podizanje zasada maline, istakao je Zoran Stevanović, v.d. gradonačelnika Zvornika. 

U prvom krugu realizacije ovog projekta, osim Zvornika učestvovaće još osam lokalnih zajednica iz BiH.