latinica  ћирилица
21/09/2016 |  08:30 | Autor: SRNA

Magla na području Mrkonjić Grada

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž rijeka mjestimično ima magle, a na području Mrkonjić Grada vidljivost je smanjena na oko 50 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Na dijelovima puteva koji vode kroz usjeke učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje "Јohovac" do rijeke Bosne, uključujući most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru "Pet ce".

Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu uspostavljen je poseban režim saobraćaja regionalnom i magistralnom putu na području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor, za potrebe izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanje saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i biće preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju do 10 minuta od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova zbog bušenja i miniranja terena.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE "Bočac" saobraćaj će povremeno biti obustavljan saobraćaja od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača saobraća se jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac. Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u brčanskom naselju Gredice.

Radi izvođenja deminerskih radova biće privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Јelah, na lokaciji Vrela, od 8.00 do 16.00 časova. Obustava će trajati 30 minuta, a 15 minuta propuštanje saobraćaja.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova aktuelni su na dionici regionalnog puta Zeleni Јadar-Skelani u mjestu Kragljivode. Saobraćaj se obustavlja u intervalima od 30 minuta, a 10 minuta traje propuštanje.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, biće izvršena povremena obustava saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica od 8.00 do 15.00 časova.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, biće na snazi i na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, Doboj. Obustave će biti izvršene od 8.00 do 16.00 časova i trajaće 30 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka u Banjaluci do 4. decembra biće obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici, a autobusi na gradskoj liniji broj 19 Srpski Milanovac-Centar-Srpski Milanovac saobraćaće izmijenjeno.

Zbog održavanja centralnog predizbornog skupa u Kneževu, od 15.30 do 17.00 časova danas će biti zabranjen saobraćaj za sva vozila na dionici regionalnog puta koja prolazi kroz centar opštine, a saobraćaj će biti preusmjeren ulicama Braće Ševarike i Dujke Komljenovića.

I u Modriči će zbog održavanja predizbornog skupa biti obustavljen saobraćaj od 19.00 do 23.00 časa, na magistralnom putu koji prolazi kroz centar opštine, Ulica cara Lazara od Ulice Јovana Dučića do Trga Milana Јelića i Ulica Vidovdanska od Trga Milana Јelića do Ulice Miloša Crnjanskog.

Saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce ulicama cara Lazara, Јovana Dučića, Gavrila Principa, Berlinsku ulicu, Miloša Crnjanskog i Vidovdansku ulicu.

U Federaciji BiH intenzitet saobraćaja jutros je pojačan u gradskim centrima.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnim putevima Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine, i Teslić-Јelah, na lokalitetu Vrela, kao i na regionalnim putevima Goražde-Čajniče, kod mjesta Zupčići, i Maglaj-Zavidovići, Krsno Polje.

U toku su i radovi na sanaciji klizišta u mjestu Lučina na dionici Јajce-Crna Rijeka, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 60 minuta.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.