latinica  ћирилица
21/09/2016 |  10:43 | Autor: SRNA

Popović: Srbija da stavi svoje potencijale u funkciju odbrane Srpske

Srbija mora da sve svoje potencijale hitno stavi u funkciju odbrane Republike Srpske i stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, po svaku cijenu zaštititi interese svog naroda zapadno od Drine, rekao je predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović.
Nenad Popović (foto: RAS Srbija) -
Nenad Popović (foto: RAS Srbija)

Popović je istakao da ovog puta Srbija uz sebe ima najmoćnijeg saveznika i prijatelja, Rusiju, koja snažno podržava namjeru i odlučnost Republike Srpske da živi u slobodi.

"Pozivam sve državne organe u Srbiji, kao i političke stranke, da se ujedine u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa, u dramatičnom trenutku kada se iz Sarajeva šalju nedvosmisleni pozivi na rat, nestanak Republike Srpske i istrebljenje srpskog naroda", naveo je Popović u pisanoj izjavi proslijeđenoj medijima.

On je poručio da je Srbiji sada potrebna nacionalna mudrost i hrabrost, ali prije svega jedinstvo, jer nema važnijeg nacionalnog zadatka od zaštite srpskog naroda koji je izložen nezapamćenom progonu i danas najugroženiji narod u Evropi.