latinica  ћирилица
21/09/2016 |  15:04 | Autor: SRNA

Cvijanović: Retorika iz Sarajeva je tragična jednako kao i ćutanje međunarodne zajednice

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je ratnohuškačka retorika koja dolazi iz Sarajeva tragična jednako kao što je tragično i ćutanje međunarodne zajednice i izostajanje osude za militantne prijetnje koje dolaze iz bošnjačkih krugova.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"To je dokaz više o neizbalansiranom pristupu stranaca, ali i njihove nemoći da zauzmu realan kurs u tretiranju BiH. Nas u Republici Srpskoj ne interesuju sukobi, interesuje nas napredak Srpske i zaštita vlastitog identiteta", rekla je Cvijanovićeva na pitanje Srne da prokomentariše stalne provokacije koje dolaze iz političkog Sarajeva u vezi sa održavanjem referenduma o Danu Republike, pa čak i prijetnje oružanim sukobom u BiH u kojem će, kako kažu, Srpska da nestane.

Cvijanovićeva je istakla da je upravo referendum jedan od instrumenata zaštite od nasrtaja i provokacija koji dolaze iz Sarajeva.

"Stvari su potpuno jasne - kad te provokacije prestanu, prestaće i želja za referendumima, ako se nastave - redaće se i referendumi", poručila je premijer Srpske.