latinica  ћирилица
21/09/2016 |  17:25 ⇒ 17:33 | Autor: SRNA

Obilježena slava opštine Gradiška - Mala Gospojina

Opština Gradiška obilježila je danas svoju slavu Rođenje Presvete Bogorodice - Malu Gospojinu.
Gradiška - Krsna slava grada - Foto: SRNA
Gradiška - Krsna slava gradaFoto: SRNA

Načelnik opštine Zoran Latinović čestitao je građanima slavu i poručio da treba zadržati tradiciju okupljanja naroda na Malu Gospojinu.

Latinović je istakao da Gradiška ima priliku da se ubrzano razvija i da se vrati na nivo privredne razvijenosti iz vremena osamdesetih godina 20. vijeka.

"Gradiška je na velikom saobraćajnom raskršću i zaslužuje da joj se omogući ubrzan razvoj. Kadrovski resursi, prirodni potencijali, infrastruktura i industrijski kapaciteti daju šansu za privlačenje investitora i pokazuju da možemo imati iznadprosječne stope privrednog rasta", kaže Latinović.

On je dodao da se mora raditi na održavanju dobrih međunacionalnih odnosa koji su u Gradišci na zavidnom nivou da bi ovo mjesto bilo prepoznato kao zdrava sredina koja prihvata evropske standarde življenja. 

Predstavnik Ambasade SAD u BiH Ros DŽonson čestitao je građanima slavu i izrazio nadu da će i u budućnosti postojati dobra saradnja ove ambasade i opštine Gradiška.

Povodom Male Gospojine jutros je u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena Sveta liturgije i prelomljen slavski kolač.

Slavskoj svečanosti prisustvovali su predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, poslanici u Narodnoj skupštini i u parlamentu BiH, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih institicija, susjednih opština, te gradiški privrednici, kulturni i sportski radnici.

Ranije danas na hipodromu su održane tradicionalne trke konja i izložba konjskih zaprega i fijakera.

U okviru programa "Gradiške jeseni" od 8. septembra organizovane su brojne kulturne, sportske i privredne manifestacije.