latinica  ћирилица
21/09/2016 |  18:54 ⇒ 22:39 | Autor: RTRS

I.N.Sarajevo- Sve spremno za referendum (VIDEO)

U opštini Istočno Novo Sarajevo sve je spremno za referendum o Danu Republike, 9. januaru. Referendumski listići su stigli, a opštinska komisija pripremila je 14 mjesta za izjašnjavanje građana Istočnog Novog Sarajeva.
Opština Istočno Sarajevo - Foto: RTRS
Opština Istočno SarajevoFoto: RTRS

Načelnik opštine Ljubiša Ćosić i predstavnici DNS, Socijalističke partije i Stranke za naš grad, pozvali su građane da izađu na referendum. Ćosić je upozorio da predstavici SDS-a u opštinskoj referendumskoj komisiji nisu dolazili na sjednice i da su bojkotovali rad komisije.

U Istočnom Novom Sarajevu sve nadležne opštinske službe rade na pripremi referenduma, 25. semptebra. Stigli su referendumski listići, formirane sve komisije i odbori i određena mjesta za izjašnjavanje.

Ćosić kaže da će građani imati priliku da se izjasne na 14 biračkih mjesta i da je spremna ekipa mobilnog tima za građane koji ne mogu da dođu na birališta.

Načelnik tvrdi da predstavnici SDS-a, najveće opozicione političke partije u Istočnom Novom Sarajevu, opstruišu rad referendumske komisije. Prema njegovim riječima, opštinska referendumska komisija je navela da su Milan Kovačević i Milorad Gojković prekršili zakon o referendumu, jer nisu dolazili na sjednice te komisije.

Predstavnici DNS, SP i Stranke za naš grad podržali su referendumske aktivnosti i pozvali građane Istočnog Novog Sarajeva da izađu na referendum.

- Mi se nadamo da će svi građani prepoznati značaj 9. januara i referenduma koji će biti održan 25. sptembra - rekao je Aleksandar Glavaš (DNS).

Mladen Јanković (SNG) uvjeren je da će Dan Republike srpski narod slaviti sa još većom snagom i uvjerenjem.

SNSD, DNS, SP i SNG danas su se usaglasili da ove sedmice obustave predizborne promotivne aktivnosti. Prioritet, kažu, nisu lokalni izbori, već referendum o Danu Republike.