latinica  ћирилица
21/09/2016 |  20:45 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Porodica Đorđić zahvalna predsjedniku Dodiku (VIDEO)

Јoš jedna naša priča dobija epilog. Nakon što smo u Dnevniku objavili prilog o porodici Đorđić, koji su zbog lažnih obećanja političara mogli završiti na ulici, predsjednik Milorad Dodik obećao je da će im kupiti kuću.
Kuća na poklon Đorđićima od predsjednika Dodika - Foto: RTRS
Kuća na poklon Đorđićima od predsjednika DodikaFoto: RTRS

Trošnu baraku i neuslovan smještaj posebno teško podnosi, najmlađa u porodici Đorđić, 11 mjesečna Kristina. Poslije realizacije obećanja predsjednika, protekle četiri godine za ovu porodicu ostaće kao najružniji san. Useljenje u vlastitu kuću vratilo im je osmijeh na lice.

- Ne znam tačno šta bi vam rekla jer mi je bilo stvarno teško. Dvije godine sam bila vamo, dvije godine opet tamo i uvjek su nas izbacili sa stana ali opet kažem hvala puno predsjedniku Republike Srpske, kaže majka Mirjana Đorđić.

Јedini prihod za Đorđiće je 500 maraka Goranove plate sa kojom ne mogu da prehrane porodicu i plate stanarinu. Brojna nastojanja da dobiju objašnjenje zašto do sada nije počela gradnja obećane kuće, ostala su bez rezultata.

- Izbačen sam iz ove ovdje kuće i živim u ovoj šupi a taj Đorđić i načelnik nisu još došli kod mene da pitaju kako su moja djeca, kako im je i šta im je, jer su se djeca prehladila u šupi i da nije predsjednika ja ne znam šta bi, rekao je Goran Đorđić.

Predstavnici Savjeta Mjesne zajednice Gornji Podgradci koji su obavjestili predsjednika o slučaju porodice Đorđić, već su napravili uži izbor od nekoliko kuća u podgradačkom kraju.

Poslije odluke porodice Đorđić koja im najviše odgovara, useljenje bi trebalo da uslijedi do kraja sedmice.