latinica  ћирилица
21/09/2016 |  20:54 ⇒ 22:38 | Autor: RTS

Vučić: Onima koji maštaju da će Srpska nestati, poručujem da se to neće desiti

Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručujem da se to neće desiti, rekao je premijer Aleksandar Vučić za RTS.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Premijer Vučić je rekao da je važno da Srbija sačuva stabilnost u zemlji, jer, kako kaže, sve što se kod nas dešava, utiče i na region.

- Ako to uspjevamo da sačuvamo, nećemo imati problema sa ekonomijom - istakao je Vučić i dodao da će Srbija uložiti sve da sačuva mir.

- Reći ću onima koji maštaju o urušavanju Dejtona i nestanku Republike Srpske: Republika Srpska je ustanovljena voljom naroda, Dejtonskim sporazumom, a Srbija ima određene obaveze po tom sporazumu. Republika Srpska neće nestati - poručio je premijer.

Kako je rekao, Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu i smatra da je odnos Srba i Bošnjaka od vitalnog značaja za budućnost.

Ne plašimo se ekonomske budućnosti Srbije, kaže Vučić ističući da svi vide rezultate koje su građani Srbije postigli u rastu i fiskalnoj konsolidaciji. S druge strane, dodao je premijer, Beograd je zabrinut za stanje u regionu.

Odgovarajući na opasku da se čini da ipak postoji neki "kamen u cipeli" u odnosima sa svijetom, premijer je rekao da "imamo više tih kamenčića u cipeli".