latinica  ћирилица
22/09/2016 |  13:00 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

Banjaluka: Sajam turizma i zdravlja

U Banjaluci je danas počeo Međunarodni sajam turizma i zdravlja na kojem učestvuje više od 100 regionalnih promotera turističkih vrijednosti i izlagača iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine.
Sajam turizma i zdravlja, Banjaluka - Foto: RTRS
Sajam turizma i zdravlja, BanjalukaFoto: RTRS

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović očekuje da ovaj sajam postane berza na kojoj će biti sklapani novi poslovi i saradnja u regionu.

- Sajam jeste vid prezentacije, ali i prilika da se na osnovu sklopljene saradnje dovedu novi turisti - navela je Јovanovićeva.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašanin izrazio je zadovoljstvo zbog povećanog broja izlagača u odnosu na prošlu godinu.

- Pozivam sve građane da posjete Sajam, te da se upoznaju o turističkim destinacijama izlagača, ali i preporukama zdravog života i kulinarskih specijaliteta - rekao je Barašin prije otvaranja manifestacije.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ocijenio je da je potrebno još mnogo ulaganja u turističku privredu da bi turističke destinacije Banjaluke bile jedne od vodećih.

- Banjaluka je u proteklom periodu mnogo uradila na promociji turizma i potencijala, ali ima još segmenata na kojima treba raditi da bi se povećao broj turista. Nije dovoljno samo pozvati turiste, nego i definisati turistički proizvod - rekao je Gavranović.

Sajam turizma i zdravlja biće otvoren do subote, 24. septembra, u periodu od 11.00 do 19.00 časova.