latinica  ћирилица
22/09/2016 |  13:25 | Autor: RTRS

Republička volonterska akcija "Formiraj lanac"

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u saradnji sa Volonterskim servisom Republike Srpske u cilju realizacije aktivnosti koje su definisane Strategijom za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za period od 2014–2018. godine podržalo je organizovanje republičke volonterske akcije "Formiraj lanac" koja će se realizovati 23. i 24. septembra 2016. godine u 10 lokalnih zajednica Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Lokalni volonterski servisi u Banjaluci, Gradišci, Prijedoru, Trebinju, Bijeljini, Gackom, Srebrenici, Novom Gradu, Derventi i Laktašima uz pomoć volontera organizovaće različite akcije u cilju unapređenja uslova u svojoj lokalnoj zajednici.

Svaki od navedenih volonterskih servisa prepoznao je probleme i nedostatke u svojoj sredini te će dobrovoljnim radom pokušati da poboljša uslove života za stanovnike svojih opština/gradova.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u narednom periodu proširiće volonterske kapacitete otvaranjem tri nova volonterska servisa u Foči, Sokocu i Rudom, što je i definisano Godišnjim akcionim planom sprovođenja Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za 2016. godinu, navedeno je u saopštenju Službe za odnose sa javnošću.

Za realizaciju strateških ciljeva i razvoj volontiranja u 2016. godini Ministarstvo je planiralo sredstva od 50.000,00 KM.