latinica  ћирилица
22/09/2016 |  14:41 ⇒ 16:57 | Autor: SRNA

Protić: Čavić da se ogradi od izjave Krsmanovića

Šef poslaničkog kluba Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodan Protić očekuje da se predsjednik NDP-a Dragan Čavić oglasi u javnosti i ogradi od posljednjih izjava potpredsjednika stranke Zdravka Krsmanovića kojima je prizivao da zvaničnici Republike Srpske budu sankcionisani zbog referenduma.
Slobodan Protić - Foto: Glas Srpske
Slobodan ProtićFoto: Glas Srpske

- SP očekuje da se Čavić, kao ozbiljan političar i čovjek koji je i sam trpio sankcije međunarodne zajednice, ogradi od izjava Zdravka Krsmanovića - rekao je Protić.

On je naveo da u SP ne razumiju to što se Čavić ne oglašava na takve pozive Krsmanovića koji su katastrofalni i koji zadiru u ono što Čavić kao ozbiljan političar i bivši predsjednik Republike Srpske zastupa, a to je nacionalni interes.

Protić kaže da izjava potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića za njega i SP nije nikakvo iznenađenje.

- Ovakva izjava je samo nastavak politike Krsmanovića od 2009. godine kada je bio na pozicijama smanjenja ingerencija Republike Srpske u korist državnog i lokalnog nivoa - zaključio je Protić.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović izjavio je da "Savez za promjene nije za referendum i pozvao strance da sankcionišu zvaničnike Republike Srpske".