latinica  ћирилица
22/09/2016 |  16:40 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Brčko: Glasanje u mjesnim zajednicama Lončari i Donja Bukovica (VIDEO)

Državljani Republike Srpske, sa mjestom prebivališta u distirktu Brčko na Referendum o „Danu Republike Srpske“, izaće na glasačka mjesta, van teritorije Distrikta, jer supervizor za Brčko, nije dao saglasnost na održavanje refernduma na području Distrikta.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

U Brčkom, živi i radi više od 30 hiljada državljna Srpske, sa pravom glasa i koji će na referendumu 25. septembra moći glasatiu mjesnim zajednicama Lončari u opštini Donji Žabar i u Donjoj Bukovici na području Bijeljine. Za sve Građane Srpske sa prebivalištem u Distirktu do glasčkih mjesta obezbijeđen je besplatan autobuski prevoz u oba smjera. 

- Birački spisak koji je stigao u našu komisiju, ima 30050 ljudi na spisku koji imaju eneitetsko državljanstvo, ali on nije konačan i potpun, tako da ostali grđani mogu glasati na ne potvrđenim glsačkim listićima, kaže Aleksandra Simić, predsjednik Komisije za održvanje refernduma u Brčkom. 

Član Republičke komisije za održvanje referenduma, Krsto Stević, rekao je da glasačko mjesto u Lončarima je sportska dvorana u krugu Osnovne škole a glsačko mjesto na izjšnjavanju o refernedumu u Donjoj Bukovici je Osnovna škola.