latinica  ћирилица
22/09/2016 |  17:25 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

U Trebinju sastanak stranaka zbog referenduma – bez PDP-a i SDS-a (VIDEO)

Na poziv Gradskog odbora SNSD-.a Trebinja, održan je sastanak šest političkih stranaka, koje su odlučile da sve svoje aktivnosti, pet dana pred izjašnjavanje, posvete referendumu. Pozvali su građane da 25. septembra, što masovnije iziđu na mjesta izjašnjavanja.
Sastanak u Trebinju - Foto: RTRS
Sastanak u TrebinjuFoto: RTRS

Stolice, koje su bile rezervisane za predstavnike PDP, SDS-a i Pokreta za Trebinje, bile su prazne. Slavko Vučurević još juče je rekao da se neće odazvati na sastanak. 

Kao najbrojnija stranka u lokalnom parlamentu, a Referendum je aktivnost broj jedan, osjetili smo da SNSD treba da organizuje ovakav sastanak, rekao je Luka Petrović. Republika Srpska je iznad svega, želimo da pokažemo sabornost i jedninstvo. Petrović je rekao da je očigledno da odlazeća gradska vlast ne podržava referendum.

-Ovo smatram utopljeničkim potezom, oni nisu ljudi koji treba da vode ovaj grad, i to je njihov problem, ono žele da bacaju prašinu u oči, rekao je Luka Petrović, GO SNSD Trebinje.

Oni rade po uputstvima iz Sarajeva, jer očekuju podršku bošnjaka, rekao je Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske.

- Posebno pozivam članove i potencijalne glasače partija koje nisu došle, da ne slušaju svoje lidere, da ne slušaju Mirka Šarovića, Krsmanovića, Vučurevića, ovo je sve prolazno, Republika Srpska je vječna, istakao je Mijat Šarović, GO Ujedinjene Srpske Trebinje.

Iz Pokreta za Trebinje bili su kratki- dobili su poziv, članstvo će obaviti građansku dužnost.

- Kada je u pitanju referendum, niko ne treba da nas poziva, mi ćemo se odrediti, i niko ne treba da narušava kampanju u vezi sa referendumom, rekao je Momčilo Bodiroga, Pokret za Trebinje.

Stranke, koje su prisustvovale sastanku, kako je saopšteno, izradiće zaključke, kako bi referendum o Danu Republike Srpske bio što kvalitetnije proveden.