latinica  ћирилица
22/09/2016 |  19:04 | Autor: B92

Murinjo: Јedna nedjelja ne može da obriše 16 godina karijere

Žoze Murinjo, menadžer Mančester Јunajteda, poručio je svim "fudbalskim Ajnštajnima" da ne mogu zbog jedne nedjelje da "obrišu" šesnaest godina njegove karijere.

"Crveni đavoli" prekinuli su seriju od tri poraza u sedam dana, trijumfom nad Nortempton Taunom (3:1) u Liga Kupu, poslije poraza od Mančester Sitija, Fejenorda i Votforda.

Dežurni kritičari, koji već nedjeljama po medijima i društvenim mrežama "čereče" Pola Pogbu i Vejna Runija, ne ostavljaju ni Portugalca na miru, kritikujući njegov svaki potez na klupi slavnog kluba sa Old Traforda.

"Sada nam predstoje tri meča pred domaćim navijačima, a uvijek je dobro igrati kod kuće. Takođe, mogu u potpunosti da razumijem navijače kada je prošla nedjelja u pitanju. Opet, siguran sam da će stati iza tima, kao što, uostalom, to uvijek i čine. Znam da smo imali lošu nedjelju, ali isto tako znam da će neki fudbalski Ajnštajni – kojih je fudbal pun – pokušati da obrišu 16 godina moje karijere zbog toga. I, ne samo to, nevjerovatnu istoriju Mančester Јunajteda fokusirajući se samo na jednu nedjelju. Ali, takav vam je moderan fudbal – pun Ajnštajna", jasan je bio Murinjo.

"Gospodin Specijalni", bivši trener Porta, milanskog Intera, madridskog Reala i menadžer Čelsija smatra se jednim od najboljih stručnjaka u istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

U spomenutih 16 godina osvojio je dvije Lige šampiona – sa "Zmajevima" i "nerazurima" – kao i osam nacionalnih titula, Kup UEFA i nekoliko nacionalnih Kupova i Superkupova.